Skip to main content

Gratis Kaffemaskin- Hva koster det deg egentlig?

Fra tid til annen ser vi kaffeleverandører som tilbyr GRATIS kapsel/sirupmaskiner mot proffmarkedet. «Gratis maskin mot at du bruker våre kapsler/sirup» osv. Men er det egentlig en «god deal» for deg som driver serveringssted eller er ansvarlig for jobbkaffen?

Liquid/sirup-kaffe, er konsentrert ferdig kaffe som blandes med varmt vann.

 

Vi leker litt med tall:

Du har en restaurant eller arbeidsplass som selger/gir bort 100 kopper kaffe hver dag.
En gjennomsnittspris pr sirup/kapsel(les pr kopp) er 3,- pluss/minus.
En gjennomsnittspris pr kopp på fersk kaffe er 1,- pluss/minus

Kapsel/sirup-maskinen får du gratis, så det er jo ikke rart at det koster litt mer for sirup/kapselkaffen kontra kaffe fra hele bønner og maskin som du må kjøpe? Vel, la oss se litt nærmere…

La oss si at du kjøper en WMF 1500s. En av de mest populære helautomatiske kaffemaskinene vi har. Den koster 75.000,- på kampanje nå. normal nedbetalingstid på denne er 5 år.

5 år, 1825 dager, eller 182.500 kopper senere er det på tide å gjøre opp status på regnestykket:

Gratis sirup/kapselmaskin: 182.500 porsjoner á 3,- = 547.000,- netto kostnad

WMF Helautomatisk kaffemaskin: 182.500 kaffe á 1,- PLUSS kaffemaskin 75.000,- = 257.500,- netto kostnad

Differansen er formidabel! 289.500,- i merkostnad for den avtalen du gjorde på sirup/kapsler, og som virket som en så åpenbart god deal. 289.500,- Norske kroner!

 

Det er alltid driftskostnader på maskiner utenom selve kaffen, men det må du som oftest også betale på sirup/kapselmaskinene til proffmarkedet. MEN la oss allikevel legge på 5 års(6.000,- pr år) vedlikeholdsavtale fra Primulator på bønnemaskinen, og «GRATIS» service fra sirup/kapsel-leverandøren din. Da må det vel lønne seg med sirup/kapsler? Njaaaa…

  1. 500,- blir fasiten da. 254.500,- i ren merkostnad.

Driver du ditt eget serveringssted så er det 254.500,- mindre på bunnlinjen din. Gir du bort kaffen for eksempel på et kontor så er det 254.500,- som du kunne brukt ekstra på hyggelige opplevelser til dine ansatte.

En krone her og en kapsel der. Det blir fort penger av sånt…
Du som kunde har alltid makten til å velge selv, og for noen så er kanskje en sirup/kapselløsning det beste. Da velger du det…
Og en ting til, kvaliteten på drikken. Den beste kaffen får du alltid av nykvernede ferske bønner…

For en god og forutsigbar deal, ta kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.